Üye Girişi

Hesap Oluştur

Bu formda dolduracağınız bilgiler, ‘Gönder’ düğmesine bastığınızda otomatik olarak kaydedilmez. Düğmeye bastığınızda yeni bir pencere açılır ve onayınız istenir. Ancak, siz bu son onayı verdikten sonra hesabınız oluşturulur.

Somatik Deneyimleme Egzersizleri

Etkinliğe kayıt olmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.
Sol alttaki Üye Girişi düğmesine basarak giriş yapabilirsiniz.
Eğer henüz hesabınız yoksa lütfen sağ alttaki Hesap Oluştur düğmesine basarak hesap oluşturun.

SE Giriş Semineri

Sayın Konuk,

SE Giriş Semineri için asistanlık başvurusu yapmak üzeresiniz.

Somatik Deneyimleme Uygulayıcı Programı (SEP) asistanlık başvurusu yapabilmek için iki SE Giriş Semineri'nde toplam dört gün tam zamanlı asistanlık yapma ön koşulu bulunmaktadır.

Lütfen, formu eksiksiz doldurmaya gayret edin. Küçük ekranlarda form sayfaya tam sığmayabilir, pencere içeriğini aşağı kaydırmanız gerekebilir.

Başvuru durumunuz ve süreçle ilgili sizi bilgilendireceğiz.

Somatik Deneyimleme Koordinasyon Ekibi

SE Uygulayıcı Programı

Sayın Konuk,

SE Uygulayıcı Programı için asistanlık başvurusu yapmak üzeresiniz.

SE Uygulayıcı programı 2.5 yıllık bir sürede her biri 6 gün olmak üzere 6 ayrı modül olarak düzenlenir.
Modül süreleri ve modül sayısı ileride uluslararası uyumluluk gereği ufak değişiklikler gösterebilir.
Asistan olarak tüm modüllere, asistan eğitimlerine ve tüm toplantılara tam zamanlı katılmanız beklenir.

Lütfen, formu eksiksiz doldurmaya gayret edin. Küçük ekranlarda form sayfaya tam sığmayabilir, pencere içeriğini aşağı kaydırmanız gerekebilir.

Başvuru durumunuz ve süreçle ilgili sizi bilgilendireceğiz.

Somatik Deneyimleme Koordinasyon Ekibi

Hesabım

Bilgilerim

Sertifika ve Katılım Belgelerim

Şifre Değiştir


Başvurduğum Etkinlikler

Katıldığım Etkinlikler

Fatura ve Ödeme Bilgilerim

Seans ve Süpervizyon Takibi Yapabileceğim Etkinlikler

Tüm Seminer ve Eğitimlerimiz

Eğitim Sertifikaları

Somatik Deneyimleme Egzersizleri

Eğitim Dokümanları

Somatik Deneyimleme Egzersizleri

Eğitim Videoları

Somatik Deneyimleme Egzersizleri

Somatik Deneyimleme Egzersizleri

Seans ve Süpervizyon Takibi

  • Toplam Süpervizyon Krediniz: 0
    Toplam Seans Krediniz: 0
  • (Soldaki alandan seans ya da süpervizyon aldığınız tarihi, sağdaki alandan ise oturum süresini seçin.)
    (Soldaki alandan oturum tipini seçin. Grup süpervizyonu aldıysanız sağdaki alandan kaç kişi olduğunu seçin.)

SE Uygulayıcı Asistan Paneli

Asistanlık Yaptığınız Eğitimler
Katılımcı Olduğunuz Eğitimler
Seans ya da Süpervizyon
  • Eğitim adı ve/veya eğitim grubu ile modül ismini giriniz (örnek: SEP-G5).
    Sn/Sv için boş bırakabilirsiniz.
    Eğitimi veren eğitmenin ya da Sn/Sv aldığınız uzmanın ismini girin.
    Eğitimin verildiği ya da seans / SV aldığınız ortam veya ülke ve düzenleyen organizasyonun ismini belirtiniz.
    Soldaki alandan eğitime katıldığınız ya da Sn/Sv aldığınız tarihi, sağdaki alandan ise o gün katıldığınız süreyi seçin. Eğitim birden fazla güne yayıldıysa her bir gün için ayrı ayrı süre girin. Her giriş yaptığınızda hemen altta yeni bir alan otomatik olarak açılır.
  • Somatik Deneyimleme® Egzersiz Örnekleri


Somatik Deneyimleme® (SE) travma semptomlarının çözümlenmesini ve kronik stresin hafifletilmesini sağlayan güçlü bir psiko-biyolojik yaklaşımdır. SE, travmatik stresi çözümlemek ve stres ve travma ile baş edebilme kapasitesini artırmak amacıyla geliştirilmiştir ve birçok alanda uygulanmıştır. Bedeni, duyumsamalar yoluyla farkındalığa getirerek fizyolojimizi ve sinir sistemimizi düzenlemeyi içerir. Somatik Deneyimleme, bedendeki duyumların farkındalığı ve takibini bir yol haritası olarak kullanır. Böylece, deneyimin derinleşmesine ve yaşantının zenginleşmesine de yardımcı olur.

Somatik Deneyimleme Egzersiz Örnekleri

Aşağıda bedensel duyumsamalarla nasıl çalışıldığına dair fikir vermesi açısından birkaç egzersiz bulacaksınız. Kendiniz deneyebilir, bedeninizi takip etmeye şimdiden başlayabilirsiniz.

  • Kaynak Egzersizi – İç ve dış kaynaklarınızın birer listesini yapın (önce aklımıza çok fazla şey gelmeyebilir, fark edeceksiniz ki bir kaynak diğerini çağrıştıracak ve bir kartopu etkisi oluşacak). İç kaynaklarımız, iç dünyamızdan gelir. Dayanıklılığımız, inançlarımız, ilgi alanlarımız ve ilişkilerimiz gibi şeyler olabilir. Dış kaynaklarımız ise içinde yaşadığımız ortam, arkadaşlarımız, ailemiz, işimiz gibi. Bu kaynaklarınızı detaylıca hayal edin ve bu imgelemeyi yaparken bedeninizde neler oluyor fark edin (Nefesiniz rahatlıyor, derinleşiyor, kaslarınız gevşiyor mu? Vücut ısınız normalleşiyor mu?). Bu imgelemleri, özellikle en etkin olanları, beden hafızanıza iyice yerleştirin. Aynı zamanda bu kaynakların listesini cüzdanınıza ve çalışma masanıza koyun. Ve hatta, hatırlatma notunu her zaman görebileceğiniz bir yere iliştirin. Bunu yapmak, kendinizi kötü hissettiğinizde olumlu duyumsamaları hatırlamanıza yardımcı olacaktır.
  • Beden Farkındalığı Egzersizi – Bedensel farkındalık lisanımızı geliştirmek. Oturup bedeni hissetmek, fark ettiğiniz algı ve duyumsamalarınızı ifade etmek için kelimeler bulmak. Bu egzersizi sakin, sevdiğiniz ve güvenli bir yerde oturarak yapabilirsiniz. Örnek kelimeler: Sıcaklık, genişleme, yayılma, akış, yön, kasılma, gevşeme, v.b.
  • Regülasyon Egzersizi – Farkındalığınızın bir kısmını sürekli olarak kol ve bacaklarınızda tutmak. ’An’dan uzaklaştığınızı fark ettiğinizde uygulayabileceğiniz basit ve çok etkili bir yöntem.
  • Pendülasyon Egzersizi – Farkındalığınız ile bedeninizde rahat hissettiğiniz yere gidin ve onu deneyimleyin (mesela elleriniz, baldırlarınız). Daha sonra sıkışık, gergin, ağrıyan bölgenin (mesela omuzlarınız, boynunuz) kenarına gidip -hiçbir şeyi değiştirmeye çalışmadan- birkaç saniye orada kalıp tekrar rahat yere geri dönün ve burada bir süre kalın. Bu döngülemeyi bir süre tekrar ettiğinizde oluşan farkları gözlemleyin. Belki de şaşırarak rahatsız bölgenin kendiliğinden rahatladığını veya küçüldüğünü fark edebilirsiniz. İşte bedenimizin kendini iyileştirme gücü ve sihirli zekasına dair bir deneyim.
  • Boşalım Egzersizi  – Yukarıdaki egzersizi yaparken şöyle bir şeyi fark edebilirsiniz. Kol ve bacaklarda bir içsel titreşme, karıncalanma, enerji akışı veya uyuşmanın çözülmesine benzer hisler... Buna izin verin ve bu şekilde stres enerjisinin bedeninizi terk ettiğini, sinir sisteminizdeki gerginliğin boşaldığını hayal edin, imgeleyin. Farkındalığınızı eklemlerinizde tutarak ayak parmaklarınızdan başlayıp ayak bilekleri, dizler, kalça, omuz, dirsek, el bileği ve parmaklarınızı sırasıyla çok yavaş şekilde hareket ettiriniz. Ve bu sırada bedende oluşan hisleri fark ediniz. ’Discharge’ (boşalım, serbest bırakma) adımına geçmenizi kolaylaştırıcı etkisi vardır. Buna ek olarak, vücudunuza elleriniz ile hafifçe vurma (tapping) ve dokunduğunuz yeri hissetmeye çalışma yöntemiyle de beden bölgelerinin farkındalığınızı genişletebilirsiniz.
* Bu egzersizler Dr. Peter Levine’in Waking the Tiger ve Diane ve Larry Heller’in Crash Course: A self-healing guide to Auto Accident and Recovery kitapları ve Somatic Experiencing eğitimlerinden derlenmiştir.