Üye Girişi

Hesap Oluştur

Gizlilik Politikası

Etkinliğe kayıt olmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.
Sol alttaki Üye Girişi düğmesine basarak giriş yapabilirsiniz.
Eğer henüz hesabınız yoksa lütfen sağ alttaki Hesap Oluştur düğmesine basarak hesap oluşturun.

Hesabım

Bilgilerim

Şifre Değiştir


Başvurduğum Etkinlikler

Katıldığım Etkinlikler

Fatura ve Ödeme Bilgilerim

Eğitim Sertifikaları

Gizlilik Politikası

Eğitim Dokümanları

Gizlilik Politikası

Eğitim Videoları

Gizlilik Politikası

  • Gizlilik Politikası


WEB GİZLİLİK VE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI İLKELERİ

(28.07.2021)

İşbu Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması İlkeleri’nin amacı (“İlkeler”) SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ (“SDS” yahut “Veri Sorumlusu” olarak anılacaktır) tarafından yönetilmekte olan https://www.somatikdeneyimleme.com/ adresinde yer alan internet sitesinin kullanımı sırasında üyeler/kullanıcılar/başvurucular/katılımcılar/ziyaretçiler tarafından sitemiz üzerinden tarafımızla paylaşılan kişisel verilerin kullanımına ilişkin koşul ve şartları tespit etmektir.

İşbu İlkeler, KVKK ile uyumlu bir şekilde kullanıcılarımızı bilgilendirmek için hazırlanmıştır. Kullanıcılarımızın hizmetlerimizden güvenli ve eksiksiz bir şekilde faydalanmalarını sağlamak amacıyla sitemizi kullanan üyelerimizin kişisel verilerini korumak için azami özeni göstermekteyiz.

SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ, işbu İlkeler’i bildirimde bulunmaksızın zaman zaman değiştirebileceğinden ve yahut eklemelerde bulunabileceğinden, platformumuzu kullanmadan ya da kişisel bilgilerini bize iletmeden önce İlkeler’e ilişkin güncellemeler hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla kullanıcılarımızın periyodik olarak İlkeler’i gözden geçirmesini ricaetmekteyiz.

SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ İlkeler’i, kullanıcı gizliliğini korumak ve bilgi temininde güvenli bir deneyim sunmak için tasarlamıştır ve kişisel bilgilerin kullanılmasında uluslararası alanda kabul edilen mahremiyet koruma standartlarına uymayı taahhüt etmektedir. SOMATİK DENEYİMLEME EĞİTİMLERİ, kişisel verilerinizi İlkeler’de öngörülen amaçlar dahilinde kullanır.

İşbu metninde;

- Süleyman Seba Caddesi No: 64/7, Beşiktaş̧, İstanbul adresinde mukim, SOMATİK DENEYİMLEME-BEDEN FARKINDALIĞI İLE TRAVMA ÇÖZÜMLEMESİ FİRMASI bundan böyle kısaca SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ (SDS),

- 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu bundan böyle “KVKK”
- https://www.somatikdeneyimleme.com/ internet sitesi bundan böyle “Portal”,
- Üye/kullanıcı/başvurucu/ katılımcı/ziyaretçi bundan böyle “Veri Sahibi” olarak anılacaktır. Hangi Veriler İşlenmektedir?

Aşağıda SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ tarafından işlenen ve KVKK uyarınca kişisel veri sayılan verilerin hangileri olduğu sıralanmıştır. Aksi açıkça belirtilmedikçe İlkeler kapsamında arz edilen hüküm ve koşullar kapsamında “kişisel veri” ifadesi aşağıda yer alan bilgileri kapsamaktadır.

  • İletişim Bilgisi: (adres no, e-posta adresi, iletişim adresi, kayıtlı elektronik posta adresi (KEP), telefon no)

  • Kimlik Bilgisi: (ad soyad, anne- baba adı, anne kızlık soyadı, doğum tarihi, doğum yeri, medeni hali, nüfus cüzdanı seri sıra no, T.C. kimlik no)

  • Sağlık Bilgileri: (daha önce herhangi bir travmatik olay yaşayıp yaşamadıkları, yaşadılarsa bu travma ile nasıl başa çıktıkları vb.)

  • Mesleki Deneyim: (icra edilmekte olan meslek ve iş yeri bilgisi, eğitim düzeyi, mezun olunan okullar, uzmanlık alanları, özgeçmiş bilgileri, Katılımcıların uzmanlık alanlarına ilişkin bilgi, deneyim ve aldıkları seans süreleri)

    ● Katılımcıların SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİNE katılma nedenleri,

● Müşteri İşlem Bilgisi: (talep ve memnuniyet bilgisi, katılımcı notu, ticari iletişim izni, fatura, sözleşme)

● İşlem Güvenliği Bilgisi: (üyelik bilgisi ve üye ID numarası, şifre ve parola bilgileri, web sitesine en son giriş tarihi, IP adresi)

● Finansal Bilgi: (vergi dairesi ve fatura bilgileri)

● Pazarlama Bilgisi: (çerezler, ilgili kişinin verdiği ticari elektronik bilgilendirme iznine istinaden gönderilen bilgilendirme amaçlı e-posta, SMS mesajları veya yapılan aramalar),

● Görsel ve İşitsel Kayıtlar: (fotoğraf, video ve ses kaydı)

KVKK’nın 3. ve 7. maddeleri çerçevesinde geri döndürülemeyecek bir şekilde anonim hale getirilen veriler, anılan kanun hükümleri uyarınca kişisel veri olarak kabul edilmeyecek ve bu verilere ilişkin işleme faaliyetleri işbu İlkeler ile bağlı olmaksızın gerçekleşecektir.

Hangi Amaçla Verileri İşliyoruz?

İşbu İlkeler’de ve Bireysel/Kurumsal Katılımcı Bilgilendirme Sözleşmesi’nde yer alan amaçlar doğrultusunda kişisel verileriniz söz konusu kanun uyarınca aşağıda sayılan amaçlar çerçevesinde işlenmektedir.

Kişisel veriler, SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ tarafından Portal’ın,

  • Katılımcı kayıt işlemlerinin gerçekleşmesi,

  • Katılımcıların daha iyi tanınması,

  • Portal üzerinden sunulan hizmetin iyileştirilmesi, sistem hatalarının tespit edilerek performans takibinin yapılması,

  • Bakım ve destek hizmetleri ile yedekleme hizmetlerinin iyileştirilmesi,

  • Veri Sahibinin tercih, beğeni ve ihtiyaçlarının belirlenmesi ve eleştirilerinin/önerilerinin değerlendirilmesi,

  • Ticari elektronik ileti iznine istinaden Veri Sahibi ile iletişime geçilmesi,

  • Hukuki süreçler ve mevzuata uyumun sağlanması,

  • İdari ve adli makamlardan gelen bilgi taleplerinin cevaplandırılması,

  • Şirket içi raporlama ve iş geliştirme faaliyetlerin planlanması,

  • Bilgi ve işlem güvenliği sağlanması ve kötü amaçlı kullanımının önlenmesi,

  • İşlenen verilerin güncel ve doğru olmasının sağlanması amacıyla gerekli düzenlemelerin yapılması,

  • Eğitimci ve kıdemli asistanlar ile katılımın değerlendirilmesi, sayılı tüm bu süreçlere ilişkin faaliyetleri gerçekleştirmek amacıyla kullanılmaktadır.

    Veriler Nerede Depolanır ve İşlenir?

    Elde ettiğimiz kişisel verileriniz yurt içinde ve yurt dışında SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ’nin ya da bağlı kuruluşlarının, alt kuruluşlarının veya işbirliği içinde bulunduğu hizmet servis sağlayıcılarının tesisi bulunan başka bir ülkede sizin vermiş olduğunuz açık rızanız kapsamında depolanabilir ve işlenebilir.

    İlkeler kapsamında toplanan kişisel verileriniz burada yer alan hükümlere ve verilerin depolandığı ve işlendiği ülkede yürürlükte olan mevzuat kapsamında ve öngörülen güvenlik önlemleri dahilinde işlenecektir.

    Veriler Kimlerle Paylaşılmaktadır?

    SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ kişisel verileri yalnızca işbu İlkeler’de belirtilen amaçlar doğrultusunda ve KVK Kanunu’nun 8. ve 9. Maddelerine uygun olarak üçüncü kişilere aktarmaktadır.

    - Veri Sahibinin tarafımız ile paylaşılan kimlik, iletişim bilgileri ile görsel ve işitsel kayıtlar diğer katılımcılar, eğitim veren ekip ve yurt dışındaki bağlı kurumlar ile paylaşılmaktadır.

- Web sitesi kullanım tercihleri ve gezinti geçmişi, segmentasyon yapılması ve Veri Sahibi ile beğeni ve tercihleri doğrultusunda iletişime geçilmesi amacıyla, çerez (cookie) hizmeti alınan üçüncü taraflarla paylaşılmaktadır. Bu kapsamda gerçekleştirilen kişisel veri aktarımları, ilgili üçüncü tarafın sunduğu güvenli ortam ve kanallar aracılığıyla gerçekleşmektedir. Üçüncü taraflardan alınan hizmetin içeriği ve kapsamına bağlı olarak; Veri Sahibinin kişisel verilerinin aktarımına gerek olmayan tüm hallerde Pseudonymous data (takma adlı veri) kullanılarak sizin vermiş olduğunuz açık rızanız kapsamında aktarım yapılmaktadır.

- SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ’nin ortak faaliyetler yürüttüğü yurt içi ve yurt dışından uygulayıcılar ve anlaşmalı kuruluşlar.
- Veri Sahibinin tarafımız ile paylaşılan tüm kişisel verileri ve yapılan eğitimlerin değerlendirmesi eğitimcilerimiz ve kıdemli asistanlarımızla paylaşılmaktadır.

Ayrıca, kullanıcının ad ve iletişim bilgileri, ödeme aşamasında onaylayacağı ödeme kuruluşu çerçeve sözleşmesi uyarınca ve 9 Ocak 2008 tarihli ve 26751 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Suç̧ Gelirlerinin Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik uyarınca kimlik doğrulaması gerçekleştirilmesi amacıyla ödeme kuruluşlarıylapaylaşılabilecektir.

SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ kişisel verileri yukarıda belirtilen kategoriler dahilinde yurt içinde üçüncü kişilere aktarabileceği gibi yurt dışına da açık rızanızın varlığı halinde aktarabilecektir.

Kişisel Verileriniz Üzerindeki Haklarınız Nelerdir?
SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ tarafından işlenen veriler üzerinde Veri Sahibinin

Kanun’un 11.maddesi uyarınca sahip olduğu haklar aşağıda sıralanmaktadır;

  • Kişisel verilerin işlenip işlenmediğini öğrenme,

  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış̧ işlenmiş̧ olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

  • İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

  • İlgili mevzuat uyarınca yapılan düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir. Kullanıcı, yukarıda belirtilen taleplerini Web Sitemizde yer alan “Bize Nasıl Ulaşabilirsiniz?” maddesinde belirtilen iletişim kanalı ile https://www.somatikdeneyimleme.com/’e iletebilecektir. SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ, yukarıda yer alan talepler uyarınca, gerekçeli olumlu/olumsuz yanıtını, yazılı veya dijital ortamdan gerçekleştirebilir.

Taleplere ilişkin gerekli işlemler için ücret alınmaması esastır. Bununla birlikte, işlemlerin bir maliyet gerektirmesi halinde, Kişisel Verilerin Korunması Kurulu tarafından, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 13. Maddesine göre belirlenen tarife üzerinden ücret talep edilmesi mümkündür.

Kişisel Verileri Saklama Süresi SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ işlediği kişisel verileri ilgili mevzuattaöngörülen veya işleme amacının gerektirdiği süreler boyunca KVK Kanunu ile uyumlu olarak muhafaza eder. Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikamızda bu süreler yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir:

Başvuru ve Kayıta ilişkin Alınan Bilgiler
10 yıl
6098 Sayılı Kanun
Muhasebe ve finansal işlemlere ilişkin tüm kayıtlar
10 yıl
6102 Sayılı Kanun, 213 Sayılı Kanun
Çerezler
En fazla 540 gün (siteyi son ziyaret ettiği tarihten itibaren)

Ticari elektronik ileti onay kayıtları
Onayın geri alındığı tarihten itibaren 1 yıl
6563 Sayılı Kanun ve ilgili ikincil mevzuat
Çevrim içi ziyaretçilere ilişkin trafik bilgileri
2 yıl
5651 Sayılı Kanun
Katılımcılara ilişkin kişisel veriler
Hukuki ilişki sona erdikten sonra 10 yıl; 6563 Kanun ve ilgili ikincil mevzuat uyarınca 3 yıl
6563 Sayılı Kanun, 6102 Sayılı Kanun, 6098 Sayılı Kanun, 213 Sayılı Kanun, 6502 Sayılı Kanun


Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi ve Anonimleştirilmesi Şartları

https://www.somatikdeneyimleme.com/web sitesi, mobil uygulaması veya mobil sitesi aracılığıyla işlediği kişisel verileri, KVK Kanunu madde 7, 17 ve Türk Ceza Kanunu madde 138 uyarınca ilgili kanunların öngördüğü süreler ve/veya işleme amacının gerekli kıldığı süreler boyunca saklamaktadır. Bu sürelerin sona ermesi durumunda ise Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca silecek, yok edecek veya anonim hale getirecektir.

SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ tarafından kişisel verilerin silinmesi, kişisel verilerin ilgili kullanıcılar için hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemini ifade etmektedir. Veri tabanında silme işleminin gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirleri alır.

SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ tarafından kişisel verilerin yok edilmesi, kişisel verilerin hiç̧ kimse tarafından hiçbir şekilde erişilemez, geri getirilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemini ifade etmektedir.

SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ tarafından kişisel verilerin anonim hale getirilmesi, kişisel verilerin başka verilerle eşleştirilse dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesini ifade etmektedir.

SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik uyarınca hazırladığı Kişisel Verilerin Saklanması ve İmhası Politikası kapsamında silme, yok etme ve anonim hale getirmeye ilişkin yöntemleri ve aldığı teknik ve idari tedbirleri ayrıntılı olarak açıklamaktadır. İlkeler ayrıca Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmeliğin öngördüğü periyodik imhanın gerçekleştirileceği zaman aralığı 6 ay olarak belirlenmiştir.

Veri Güvenliğine İlişkin Önlemlerimiz ve Taahhütlerimiz

SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ kişisel verilerinizin güvenli bir şekilde korumayı taahhüt eder. Kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve erişilmesini engellemek ve kişisel verilerin muhafazasını sağlamak amacıyla uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik teknik ve idari tedbirleri çeşitli yöntemler ve güvenlik teknolojileri kullanarakgerçekleştirmektedir.

SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ Kullanıcılar hakkında elde ettiği kişisel verileri bu işbu İlkeler ve 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümlerine aykırı olarak başkasına açıklamayacaktır ve işleme amacı dışında kullanmayacaktır. SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ işbu İlkeler hükümleri uyarınca dış̧ kaynak hizmetsağlayıcılarla Kullanıcılara ait kişisel verilerin paylaşılması durumunda, söz konusu dış̧ kaynak tedarikçilerinin gizlilik sözleşmelerine başvurulması gerekmektedir.

Ancak Portal üzerinden başka uygulamalara link verilmesi halinde, SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ uygulamaların gizlilik politikaları ve içeriklerine yönelik herhangi bir sorumluluk taşımamaktadır.

Kullanıcılarımızın, internet sayfalarını paylaşabilmesi veya işaretleyebilmesi için sosyal medya butonları kullanılmaktadır. İnternet Sitemizde bu gibi eklentileri içeren bir sayfa Kullanıcı tarafından ziyaret edildiğinde başlangıçta sosyal medya butonları etkisizdir; söz konusu butonlardan birine Kullanıcı tarafından tıklanmadığı sürece eklentiler etkili hale gelmezler. Kullanıcı, eklentileri etkili hale getirerek, ilgili sosyal medya uygulamaları ile bağlantı kurmuş olur ve eğer söz konusu sosyal medya sitelerinde Kullanıcının oturumu açıksa, bu ziyareti ilgili sosyal medya siteleri tarafından Kullanıcının hesabı ile ilişkilendirilebilir ve Kullanıcının bilgileri söz konusu sosyal medya siteleri tarafından kaydedilebilir. Kullanıcı, sosyal medya sitelerinde sahip olduğu hesabı ile, İnternet Sitemize gerçekleştirdiği ziyareti arasında bağlantı kurulmasını engellemek için, İnternet Sitemize erişmeden önce ilgili sosyal medya hesaplarında oturumunu kapatması gerekmektedir.

Sosyal medya siteleri ve diğer üçüncü taraf internet siteleri kontrolümüz dışında olup, işbu Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikası kapsamında değildir. Söz konusu sosyal medya sitelerinin ve diğer internet sitelerinin faaliyetleri, gizlilik politikaları veya gizlilik uyum seviyeleri hususunda hiçbir sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Bu nedenle, söz konusu internet sitelerinin Kullanıcılar ile ilgili bilgileri nasıl topladıklarını ve kullandıklarını, bunun nasıl engellenebileceği ya da bilgilerin nasıl silinebileceğini öğrenmek için ilgili sitelerin kullanım koşullarının ve gizlilik politikalarının Kullanıcı tarafından incelenmesi gerekmektedir.

İlkeler Üzerinde Gerçekleşecek Olan Değişiklikler

SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ işbu İlkeler hükümlerini dilediği zaman Portal üzerinden yayımlamak suretiyle güncelleyebilir ve değiştirebilir. SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ’nin İlkeler’de yaptığı güncelleme ve değişiklikler Web Sitesinde yayınlandığı tarihten itibaren geçerli olacaktır.

Bize Nasıl Ulaşabilirsiniz?

Veri Sahibi, işbu İlkeler’e konu bilgilerinin tam, doğru ve güncel olduğunu, bu bilgilerde herhangi bir değişiklik olması halinde bunları derhal “https://www.somatikdeneyimleme.com/” Web adresinden güncelleyeceğini taahhüt eder. Veri Sahibinin güncel bilgileri sağlamamış̧ olması halinde SOMATİK DENEYİMLEME SEMİNERLERİ’nin herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır.

Veri Sahibi, yukarıda belirtilen taleplerini de “https://www.somatikdeneyimleme.com/” Web adresine yazılı olarak iletebilecektir. Veri Sahibi ayrıca, İlkeler kapsamında kişisel verilerin islenmesinin durdurulmasını da talep edebilir.