Somatik Deneyimleme (SE) Giriş Seminerine katılım; Somatik Deneyimleme Uygulayıcı (SEP) Programı’na katılabilmek için ön koşullardan biridir, ancak Uygulayıcı (SEP) Programı’na kesin katılım olanağı sunmamaktadır. Kontenjan kısıtı nedeniyle başvuru ve kayıt sırası gözetilmektedir.
SOMATİK DENEYİMLEME® (Somatic Experiencing® veya SE) travma ve kronik stresin yarattığı olumsuz etkileri azaltmaya yönelik beden merkezli etkin bir psikobiyolojik yaklaşımdır. SE, bedendeki duyumsamaların farkındalığı ve takibiyle, ortaya çıkan biyolojik tepkilerin tamamlanması, biriken hayatta kalma enerjisinin çözülmesi ve sinir sisteminin kendini dengeleme kapasitesini yeniden kazanmasıyla çalışır. Bedendeki duyumsamaların takibini sinir sistemini dengelemekte bir yol haritası olarak kullanır. Sinir sisteminin esnek dayanıklılığını ve kapsayıcılığını arttırarak, duygusal deneyimin derinleşmesine ve zenginleşmesine yardımcı olur.
SE® eğitimleri ve araştırmaları ABD’de SEI (Somatic Experiencing International), Avrupa’da EASE (European Association of Somatic Experiencing) ve Türkiye’de Somatik Deneyimleme® Seminerleri tarafından yürütülmektedir.
Bu Seminerde Neler Yer Alacak?
- SE® yaklaşımı genel işleyiş ilkeleri ile ilgili bilgi ve uygulamalar,
- Travmanın fizyolojisi; travmatik stres belirtilerinin alt beyin ve savunma mekanizmaları ile ilişkileri, merkezi sinir sistemine etkileri
- Bedensel farkındalığın ve duyumsamaların travma çalışmalarındaki yerine yönelik genel bilgiler
- Video demo gösterimi, deneyim ve uygulamalar
- SE asistanları eşliğinde grup paylaşımları
- SE Uygulayıcı Programı yapısı ve içeriği hakkında bilgilendirme ve soru cevap bölümü yer alacaktır.
Eğitmenimiz Didem Çaylak van Zuijlen Kimdir?
Didem Çaylak van Zuijlen, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Klinik Psikoloji Yüksek Lisans mezunudur. 2007 yılından beri SE Uygulayıcısıdır. SE’nin Uluslararası (Amerika’da ‘SEI’ ve Avrupa’daki ‘EASE’) kurumları tarafından onaylı SE Giriş Semineri eğitmeni ve süpervizörüdür. “İntegral Somatik Yaklaşım ”, “Somatik Psikoterapi ve Hareket” “Bağ Kurma ve İlişki Dinamikleri”, “Karakter Yapıları ve Çözümlemeleri”, “Kişilik Bozuklukları”, “Utanç ve Suçluluk Duygusu”, “Fiziksel ve Cinsel Taciz”, “ Travma ve Ruhsallık” konularında SE yaklaşımının ileri seviye eğitimlerini tamamlamıştır. Avustralya, Danimarka, Almanya ve Hollanda’da kıdemli asistanlık yapmıştır. EASE Organizasyon Komitesi üyesidir ve 2014 yılından beri Türkiye’deki SE seminerlerinin onaylı koordinatörüdür. Doğal afetler sonrası travma eğitimleri vermektedir. Covid-19 sürecinde SE camiasının yürüttüğü sağlık çalışanları odaklı gönüllü uygulama çalışmalarında süpervizörlük yapmakta ve araştırma ekibinde yer almaktadır.
Kimler Katılabilir?
Bu Giriş Semineri, SE Uygulayıcı Programı’na katılmayı değerlendiren klinik psikolog, psikolog, psikolojik danışman, psikiyatrist, psikoterapist, aile hekimi, fizik tedavi uzmanı, ergoterapist, beden terapisti, sosyal hizmet uzmanı, bu alanlardaki yüksek lisans, doktora öğrencilerine ve travma alanında çalışanlara yöneliktir.
Başvuru ve Katılım Bilgileri
- Yer: Zoom Platformu
- Seminer 2 gün - toplam 12 saat - olarak gerçekleşecektir.
- Başvuru ve Kayıt Süreci: Kaydınız ödemeniz alındığında kesinleşecektir.
- Bilgi ve iletişim için: basvuru@somatikdeneyimleme.com
- Seminer dili Türkçe’dir.
Somatik Deneyimleme Uygulayıcı Programı Hakkında Bilgilendirme
SEP Programı 6 modülden oluşmaktadır. Programa başvuru süreci web sitemiz üzerinden yapılmaktadır. SE Uygulayıcı Programı’nın katılım gereklilikleri farklıdır; başvuru, ödeme ve detayları web sitemizden inceleyebilirsiniz.
Gizliliğin sağlanması ve sürdürülmesi için, paylaştığınız bilgilerin tamamının veya herhangi bir kısmının yetkisiz kullanılmayacağını bildirmek isteriz. Sitemizdeki Gizlilik Politikası’nı inceleyebilirsiniz.
Her Hakkı Saklıdır © 2021 ~ 2024 Konsept & Tasarım: Somatik Deneyimleme© Türkiye Yazılım & Geliştirme: Bluegate Studio, LLC • Miami & New York